Nieuwsbericht | | 08-04-2019 | ±4 minuten leestijd

Tegen het eind van de eerste twee maanden van dit jaar heeft Cuba haar cijfers wat betreft toerisme verbeterd in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar: het land wist een miljoen reizigers te trekken, aldus de minister van Toerisme.

Cuba staat bekend om haar authentieke uitstraling en schilderachtige straatjes. De toeristische sector is een van de belangrijkste sectoren voor de Cubaanse economie, en volgens de minister van Toerisme is de groei van het toerisme dan ook goed voor de werkgelegenheid in het land. Nederlandse of Belgische reizigers die Cuba willen bezoeken, hebben daarvoor een visum Cuba nodig.

Steeds meer toeristen naar Cuba

Er zijn steeds meer toeristen die voor een reis naar Cuba kiezen. De minister van Toerisme heeft op Twitter gezegd dat veel bedrijven in de toeristische industrie dit jaar zullen proberen tenminste vijf miljoen bezoekers naar het land te trekken. Het gaat goed met Cuba; de economie trekt aan, steeds meer mensen zien Cuba als een vreedzaam land en de gezondheidszorg en veiligheid in het land worden steeds beter. Daarmee is Cuba een bestemming die volgens de minister van Toerisme in opbloei is.

Dit jaar werd Havana door de populaire website TripAdvisor zelfs verkozen tot beste reisbestemming. Daarnaast komen ook Maya Riviera en Varadero in de lijst voor. Volgens de reiswebsite heeft Varadero een van de beste stranden ter wereld.

Cuba bereidt zich voor op meer toeristen

Cuba bereidt zich verder voor op de komst van meer toeristen naar het land. Afgelopen december zei minister van Toerisme Manuel Marrero Cruz al dat 2019 een interessant jaar vol met uitdagingen voor het land zou worden. Het land wil haar potentie op het gebied van toerisme nog beter benutten en haar best doen het toeristen zo goed mogelijk naar de zin te maken.

De minister hoopt het record van vijf miljoen bezoekers per jaar te halen. Volgens hem zijn er in de eerste twee maanden van het jaar zo’n 100.000 bezoekers meer naar het land gekomen dan in dezelfde periode het jaar ervoor. Het is een interessant jaar voor Cuba, onder meer vanwege het vijfhonderdjarig bestaan van Havana, de jaarlijkse International Tourism Fair (FITCuba) die in mei plaatsvindt en het grote aantal investeringen in de toeristische sector.

Cuba zelf ervaren? Daarvoor is een visum Cuba nodig

Cuba staat bekend vanwege haar pastelkleuren, oude auto’s op straat en authentieke straatjes. Alle Nederlandse en Belgische reizigers die de authenticiteit van Cuba zelf eens willen ervaren, hebben een visum Cuba nodig om naar het land te mogen reizen. Het aanvragen van een visum is namelijk verplicht. Het visum Cuba is een papieren kaart die de reiziger bij het paspoort moet bewaren.

Een visum Cuba aanvragen kan eenvoudig online en kost slechts een paar minuten tijd. Bij goedkeuring wordt het visum Cuba vervolgens per post toegestuurd. Aanvragen van een visum Cuba kan 24 uur per dag, zeven dagen per week.

Visum Cuba aanvragen

Alle inwoners van de Europese Unie moeten een visum hebben om naar Cuba te mogen reizen, dit geldt dus ook voor Nederlandse en Belgische reizigers. Dit betekent dat ook minderjarige reizigers een eigen paspoort en visum Cuba moeten hebben. Als het gaat om een reis met een toeristisch doel, kan men het visum Cuba eenvoudig via onze website aanvragen. Het is dus niet meer nodig om daarvoor naar het consulaat van Cuba te gaan.

Het visum Cuba is een groene papieren kaart met een scheurlijn in het midden. Op zowel het linker- als het rechterdeel moeten onder meer de nationaliteit, voornaam, achternaam, geboortedatum en het paspoortnummer worden ingevuld. Wanneer men in Cuba aankomt, dient de reiziger een deel in te leveren. Het andere deel moet bewaard worden, aangezien dit deel bij vertrek uit Cuba ook ingeleverd moet worden.

Het is belangrijk om het visum samen met het paspoort in de handbagage te bewaren. We raden af het visum in het paspoort te plakken, aangezien beide delen weer moeten worden ingeleverd, één bij aankomst en één bij vertrek uit het land.

Voorwaarden en kosten voor aanvragen visum Cuba

De aanvraag van een visum Cuba kost € 44,95 per persoon en neemt slechts een paar minuten in beslag. Na ontvangst van het visum kan men het visum Cuba zelf invullen. Daarbij is het belangrijk om de paspoortgegevens correct over te nemen.

Om een aanvraag te kunnen doen, moet men voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo mag men met het groene visum Cuba niet rechtstreeks vanuit de Verenigde Staten naar Cuba reizen (daar is een speciaal roze visum voor nodig), moet het paspoort bij aankomst nog tenminste zeven maanden geldig zijn, mag men niet met het toeristenvisum werken en moeten ook minderjarigen een eigen visum Cuba bezitten.

Spoedprocedure visum Cuba

Vergeten een visum Cuba aan te vragen? Dien dan een spoedaanvraag in. Spoedaanvragen die op een werkdag voor 12:00 uur worden ingediend en betaald, worden meteen verwerkt. Het visum Cuba wordt dan nog dezelfde dag per post toegestuurd. Hiervoor geldt een toeslag van € 10,00 per persoon.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Cuba is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Cuba.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Cuba. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (17 EUR per visum). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 17 EUR aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 27,95 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Cuba is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.