De kosten van het toeristenvisum voor Cuba zijn opgebouwd uit consulaire kosten, servicekosten en verzendkosten. De totale kosten voor de toeristenkaart bedragen € 44,95 per stuk. Er worden geen aanvullende kosten in rekening gebracht. De gemiddelde levertijd van het visum voor Cuba bedraagt 14 dagen.

Hoeveel kost het toeristenvisum voor Cuba?

Als u uw toeristenkaart voor Cuba via VisumBuitenland.be aanvraagt, betaalt u een totaalprijs van € 44,95. Er worden geen aanvullende kosten berekend, behalve als u gebruikmaakt van een optionele dienst zoals de compensatie van de CO₂-uitstoot van uw reis of een ambassaderegistratie. De exacte kosten van deze optionele diensten staan duidelijk aangegeven in het aanvraagformulier. Er geldt geen korting voor groepsaanvragen.

Toeristenvisum Cuba aanvragen

Opbouw van de visumkosten

Het totaalbedrag van € 44,95 bestaat voor een deel uit consulaire kosten. Het gaat hierbij om de inkoopkosten die VisumBuitenland.be aan de ambassade van de Republiek Cuba betaalt om de toeristenkaarten te ontvangen en te mogen verschaffen.

Daarnaast bestaat de totaalprijs van de toeristenkaart voor Cuba voor € 23,95 uit servicekosten. Dit zijn de kosten die u betaalt voor de dienstverlening van VisumBuitenland.be. Deze dienstverlening bestaat onder andere uit de verwerking en controle van uw visumaanvraag. Als u gebruikmaakt van de diensten van VisumBuitenland.be, kunt uw aanvraag indienen met behulp van een simpel online aanvraagformulier en kunt u bovendien 24 uur per dag en 7 dagen per week terecht bij het Visa Support Center voor Nederlandstalige ondersteuning bij vragen omtrent het visum of de aanvraagprocedure.

Het totaalbedrag bestaat ten slotte voor een deel uit verzendkosten. Dit zijn de kosten die VisumBuitenland.be betaalt aan de externe bezorgdiensten die uw toeristenkaart per post leveren.

Online betaalmethodes

Nadat u het aanvraagformulier heeft ingevuld, kunt u de betaling voldoen. U kunt hierbij gebruikmaken van verschillende veilige online betaalmethodes. Er worden geen aanvullende kosten in rekening gebracht, ongeacht de gekozen betaalmethode.

Voldoe de kosten van uw toeristenkaart voor Cuba met een van de volgende betaalmethoden:

iDEALBancontactMastercardVisa
American ExpressPayPalGoogle PayApple Pay

Ambassaderegistratie en CO₂-compensatie

Voor het aanvragen van de toeristenkaart voor Cuba betaalt u standaard € 44,95. Er worden alleen extra kosten in rekening gebracht als u ervoor kiest gebruik te maken van een optionele dienst. Een van de beschikbare optionele diensten is een ambassaderegistratie. Nederlandse reizigers hebben namelijk de mogelijkheid om hun reis te registreren bij de Nederlandse ambassade in Cuba. Als u hiervoor kiest, kan de ambassade u bereiken in het geval van een noodsituatie of als de veiligheidssituatie in het land verandert. Het is mogelijk de ambassaderegistratie zelf te regelen, maar u kunt de ambassaderegistratie ook tegelijkertijd met uw visumaanvraag regelen. Hiervoor wordt een toeslag in rekening gebracht. De exacte hoogte van deze toeslag staat duidelijk vermeld in het aanvraagformulier.

Bij een visumaanvraag via VisumBuitenland.be kunt u er ook voor kiezen om de CO₂-uitstoot van uw heen- en terugvlucht naar Cuba te compenseren. Als u gebruik wilt maken van deze dienst, kunt u dit aangeven in het aanvraagformulier. Hier staat ook de hoogte van de toeslag duidelijk aangegeven. VisumBuitenland.be verdient niets aan de CO₂-compensatie. Hierover leest u meer in het artikel over de CO₂-compensatie via VisumBuitenland.be .

Levertijden van de toeristenkaart

Wanneer u de toeristenkaart voor Cuba via VisumBuitenland.be aanvraagt, wordt deze na de verwerking van uw aanvraag per post naar uw adres toegestuurd. De gemiddelde levertijd van de toeristenkaart bedraagt 14 dagen, gerekend vanaf het moment dat uw aanvraag in goede orde is ontvangen.

Houd er rekening mee dat de levertijd niet gegarandeerd kan worden. Omdat de toeristenkaart per post wordt verzonden, is VisumBuitenland.be wat betreft de levertijd deels afhankelijk van externe bezorgdiensten. Het kan dan ook voorkomen dat het langer dan 14 dagen duurt voordat uw toeristenkaart voor Cuba geleverd wordt. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als er sprake is van personeelstekorten, feestdagen of stakingen bij de bezorgdiensten. Ook bijzondere drukte of eventuele technische storingen bij VisumBuitenland.be kunnen voor vertraging zorgen.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Cuba. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (21 EUR per visum). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 21 EUR aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 23,95 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Cuba is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.