Nieuwsbericht | | 06-02-2020 | ±4 minuten leestijd

Reizigers die binnenkort of tijdens de zomervakantie naar China willen reizen, doen er goed aan zich van tevoren in te lezen over de regels rondom het reizen met de trein. Ieder jaar is het chaotisch in China op de spoorwegen.

De Chinese Spoorwegen heeft nu haar excuses aangeboden voor de ongeregeldheden. Volgens de Spoorwegen komen de ongeregeldheden vooral voort door toeristen die zich niet aan de regels houden. Daarom gaat het bedrijf strenger controleren op zwartrijders en overige reizigers die zich niet aan de regels houden. Voor het reizen met de trein in China moet men de juiste ticket kopen. Om naar China te reizen moet men bovendien een visum China hebben aangevraagd.

Chaos op Chinese treinstations

De Chinese treinstations worden al tijd geplaagd door chaotische situaties. Daarom heeft de Chinese Spoorwegen onlangs haar excuses aangeboden. Tijdens de vakanties moeten veel toeristen lang wachten en zitten de treinen overvol. Volgens het spoorbedrijf ligt het probleem echter niet alleen in de planning van het bedrijf zelf, maar zijn toeristen die de regels niet volgen debet aan het probleem.

Tijdens de laatste feestdagen in China namen 70 miljoen mensen in het drukbevolkte land de trein. Op één dag vervoerde het bedrijf zelfs 17 miljoen passagiers. Dat was op 1 mei. De drukte leidde echter tot chaos op de spoorwegen.

Volgens het Chinese spoorbedrijf kwamen er ongeregeldheden voor, tot ergernis van de passagiers. Op de Chinese staatstelevisie bood het bedrijf haar excuses aan. De problemen werden ook veroorzaakt door de passagiers zelf. Zo zouden er passagiers zijn die niet de juiste kaartjes hebben en toch op de trein stappen.

Toeristen die wel de juiste kaartjes voor de juiste treinrit hadden besteld, konden daardoor niet mee. De conducteurs hielden reizigers tegen met de mededeling dat de trein te vol was. Volgens het Chinese spoorbedrijf zijn er veel reizigers die kaartjes voor korte trips kopen en vervolgens langer dan de bedoeling is op de trein aanwezig blijven.

Handhaven blijkt moeilijk

Ook het handhaven van de regels blijkt moeilijk. In veel gevallen slaagt het personeel er niet in alle kaartjes te controleren. Daarom gaf het bedrijf aan sommige passagiers geld terug. Het Chinese spoorbedrijf gaat met name toeristen nu strenger controleren of zij de juiste tickets hebben gekocht. Toeristen die zich niet aan de regels houden, kunnen een boete krijgen of zelfs de toegang tot het spoornet ontzegd worden.

Chinese regels voor toeristen

Het is belangrijk dat alle toeristen die naar China vertrekken, zich aan de regels houden. Zeker rondom het spoor is het belangrijk in het bezit te zijn van de juiste vervoersbewijzen. De Chinese Spoorwegen zal er strenger op controleren. Daarnaast is het noodzakelijk voor alle Nederlandse en Belgische toeristen een visum China aan te vragen.

In China geldt voor de meeste Europese landen, waaronder Nederland en België, de visumplicht. Tegenwoordig hoeft men daarvoor niet meer naar het Chinese consulaat, maar kan het visum gemakkelijk online worden aangevraagd. Het visum China is beschikbaar voor iedereen die op vakantie of zakenreis wil. Het visum China kost