Voor uw reis naar China moet u een keus maken uit een aantal beschikbare varianten van het visum. Deze verschillen in de geldigheidstermijn en in het aantal toegestane inreizen met één visum. Op deze pagina vindt u een overzicht van alles wat betrekking heeft op de geldigheid van Chinese visums.

Geldige reisdoelen: zowel zakelijk als toeristisch

Alle visums voor China zijn zowel in een zakelijke als in een toeristische variant beschikbaar. De geldigheidsduur en het aantal toegestane inreizen zijn bij beide varianten exact hetzelfde.

Visum uitleg

Alleen overstappen?
Reist u alleen naar China om over te stappen op een vlucht naar een ander land? Als u minder dan 72 uur in China blijft en aankomt en vertrekt op een van de onderstaande luchthavens hoeft u geen visum aan te vragen: Beijing Capital International Airport, Shanghai Hongqiao Airport, Pudong International Airport, Baiyun International Airport, Shuangliu International Airport, Jiangbei International Airport, Xianyang International Airport, Zhoushuizi International Airport, Taoxian International Airport.


De Chinese muurDe Chinese muur, met 6350 kilometer het langste bouwwerk ter wereld

Aantal inreizen en geldigheidstermijn

Van zowel de zakelijke als de toeristische variant van het visum China zijn versies met een verschillende geldigheid te krijgen. In het aanvraagformulier wordt gevraagd naar de gewenste geldigheidsduur (3, 6 of 12 maanden) en naar het gewenste aantal inreizen met één visum (eenmaal, tweemaal of een onbeperkt aantal keer).

Let op: aanvullende voorwaarden voor multiple entry visums

Omdat de prijzen voor alle varianten gelijk zijn, zijn veel reizigers geneigd te kiezen voor een variant met een langere geldigheid en meer toegestane inreizen. De overheid van China heeft echter een aantal beperkingen opgelegd, waardoor dit niet altijd mogelijk is.

Ten eerste is het alleen mogelijk om een visum voor meerdere inreizen aan te vragen indien er ook al meerdere vluchten zijn geboekt. Voor het double entry visum China moeten de vliegtickets voor minimaal twee aankomsten en vertrekken in en vanuit China zijn geboekt. Voor het multiple entry visum China moeten minimaal drie aankomsten en drie vertrekken zijn geboekt. Bij het indienen van de aanvraag moet hiervan een bewijs worden overhandigd.

Voor de varianten met 6 en 12 maanden geldigheid moet de reiziger ook al een aantal keer eerder in China zijn geweest met diens huidige paspoort; lees daarvoor meer op de pagina met de voorwaarden van de Chinese visums.

Let op: reist u ook naar Hong Kong?

Reist u vanuit China naar Hong Kong en daarna weer terug naar China? Dat wordt gezien als het land verlaten en opnieuw inreizen; houd hier rekening mee met het aantal keer dat u China mag inreizen met uw visum. Het inreizen van Hong Kong mag overigens zonder visum als het verblijf minder dan 90 dagen duurt.

Ingangsdatum van de geldigheidstermijn

De geldigheidsduur van het visum gaat in op het moment dat u voor de eerste keer met dat specifieke visum aankomt in China, dus niet op het moment dat u het visum ontvangt. Elk verblijf in China mag maximaal even lang duren als de totale geldigheidsduur van het visum. Indien u meerdere keren naar China reist met één visum, moet u China weer hebben verlaten na het verlopen van de geldigheidsduur die is ingegaan bij de eerste inreis. Alle reisdatums moeten overeenkomen met het reisschema dat u aanlevert wanneer u een aanvraag indient. Een visumaanvraag kan pas worden ingediend nadat de vliegtickets alsmede enkele overnachtingsplaatsen zijn geboekt.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor China. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (126,55 EUR per visum). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 126,55 EUR aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 120,95 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum China is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.