De kosten van het visum Cambodja bedragen € 59,95 per persoon. Voor dit totaalbedrag kan het visum eenvoudig online kan worden aangevraagd. De online aanvraagprocedure is geschikt voor toeristen die maximaal 30 dagen in Cambodja verblijven.

Visumkosten en gemiddelde verwerkingsduur

De bovenstaande kosten van het visum Cambodja à € 59,95 per persoon, zijn gebaseerd op een normale verwerkingsduur. Deze bedraagt gemiddeld een week. De verwerkingstijd gaat in vanaf het moment dat zowel de kosten zijn voldaan, als alle benodigde documenten in goede orde zijn aangeleverd. Het gaat daarbij om een paspoortscan en digitale pasfoto van elke reiziger waarvoor een visum wordt aangevraagd. Deze documenten kunnen na de betaling eenvoudig worden geüpload via de website.
Een visum voor Cambodja aanvragen

Toeslag bij optionele spoedlevering

Reizigers die al op korte termijn in Cambodja willen arriveren, kunnen het visum aanvragen middels de spoedprocedure. Vink hiervoor in het aanvraagformulier de optie ‘spoed’ aan. Er wordt dan een toeslag van € 17,50 per visum gerekend. De aanvraag wordt dan gemiddeld al na 24 uur goedgekeurd.
Direct een visum met spoed aanvragen

De kosten van het visum Cambodja kunnen (zonder transactiekosten) worden betaald middels:
iDEALBancontactMastercardVisaAmerican ExpressPayPal

Opbouw van de kosten van het visum Cambodja

Alle kosten op deze pagina zijn totaalprijzen, inclusief alle consulaire- en alle servicekosten.

De verwerking van de visumaanvraag voor Cambodja bestaat uit twee stappen. Allereerst wordt uw aanvraag handmatig gecontroleerd door een Nederlandstalige visumspecialist. Die gaat na of het aanvraagformulier vermoedelijk correct is ingevuld en bekijkt alle geüploade documenten. Als de specialist van mening is dat gegevens of documenten niet conform de voorwaarden zijn aangeleverd, krijgt u de kans deze opnieuw aan te leveren. Zodra de documenten in orde worden bevonden, wordt uw aanvraag in behandeling genomen door de immigratiedienst in Cambodja. Daar wordt de aanvraag definitief gekeurd en wordt het visum opgesteld.

De werkzaamheden van de immigratiedienst in Cambodja worden vergoed uit de consulaire kosten, de werkzaamheden van de Nederlandstalige visumspecialist uit de servicekosten. De consulaire kosten zijn vastgesteld in Amerikaanse dollars ($36). Afhankelijk van de wisselkoers kunnen de exacte servicekosten veranderen, maar opgeteld vormen de consulaire- en servicekosten altijd exact het totaalbedrag à € 59,95 per persoon.

Verwerkingstijden zijn nooit gegarandeerd

Visumaanvragen voor Cambodja worden altijd handmatig verwerkt. Ook bestaat er altijd een kans dat een aanvraag wordt uitgekozen voor een uitgebreidere steekproef. Hierdoor kan niet worden gegarandeerd dat de verwerkingstijden die op deze pagina worden genoemd, altijd worden gehaald. Er wordt daarom ook gesproken over gemiddelde verwerkingstijden en niet over maximale verwerkingstijden.

Het verschil tussen een ‘normaal’ en een met spoed aangevraagd visum voor Cambodja bestaat eruit dat de Nederlandstalige visumspecialist sneller aan de slag gaat met de aanvraag. Dat gebeurt bij een spoedaanvraag altijd binnen 24 uur, ook in het weekend en op feestdagen. Spoedaanvragen krijgen hierin voorrang, waardoor deze meestal zelfs al binnen een uur worden gecontroleerd en ingediend bij de immigratiedienst. Daardoor vindt de toekenning bij spoed gemiddeld na 24 uur plaats, al is dit dus nadrukkelijk géén maximale levertijd.