De geldigheidsduur van het visum Cambodja moet niet worden verward met de maximale verblijfsduur. Zodra uw aanvraag is goedgekeurd gaat de geldigheidsduur in. Deze bedraagt 90 dagen. Gedurende deze periode mag u met het visum Cambodja maximaal 30 dagen aaneengesloten in het land verblijven.

Aanvang van de geldigheidsduur

De geldigheidsduur gaat direct in op het moment dat uw aanvraag voor het visum Cambodja is goedgekeurd. Meestal nemen de verwerking en goedkeuring maximaal 1 week in beslag. Indien u gebruik maakt van de spoed optie meestal zelfs binnen 3 werkdagen na het indienen. Het visum wordt direct na goedkeuring per e-mail toegestuurd. Vanaf dat moment mag u in Cambodja de paspoortcontrole passeren.

Monniken in Angkor Wat, CambodjaMonniken in Angkor Wat, Cambodja

Kan ik mijn visum al lang van tevoren aanvragen?

Zodra het visum Cambodja is goedgekeurd gaat de geldigheidsduur van 90 dagen in. Goedkeuring vindt echter nooit meer dan 30 dagen voor de verwachte aankomstdatum plaats. De verwachte aankomstdatum is de datum van aankomst die u in het aanvraagformulier invult. Indien u uw aanvraag meer dan 30 dagen voor deze verwachte aankomstdatum indient zal uw aanvraag in de wacht blijven staan. U krijgt dan ongeveer 25 tot 30 dagen voor de verwachte aankomstdatum te horen of uw aanvraag is goedgekeurd. Afkeuring komt in het geval van toeristische reizen overigens uiterst zelden voor. U kunt uw visum Cambodja dus al zolang van tevoren aanvragen als u zelf wilt.
Nu een visum Cambodja aanvragen

Opgelet bij verlopen geldigheidsduur

Verlopen van de geldigheidsduur
Negentig dagen na toekenning verloopt de geldigheid van het visum Cambodja. U moet zorgen dat u niet alleen arriveert voor het verlopen van de geldigheid, maar dat u Cambodja ook voor dat moment weer hebt verlaten.


Maximale verblijfsduur

Met het visum voor Cambodja mag u het land één keer bezoeken. Dat bezoek mag maximaal 30 dagen duren.

Flexibele aankomst

Omdat de geldigheidsduur (90 dagen) langer is dan de maximale verblijfsduur (30 dagen) is het mogelijk te schuiven in de daadwerkelijke aankomstdatum. In het aanvraagformulier geeft u de verwachte aankomstdatum op. Indien u in werkelijkheid enkele weken eerder of later aankomt dan deze datum is dat geen probleem. Let er wel op dat u Cambodja pas mag inreizen nadat u het visum heeft ontvangen. U ontvangt het visum direct na toekenning, maar toekenning vindt maximaal 30 dagen voor de ingevulde aankomstdatum plaats. Omdat aanvragen soms enkele dagen in behandeling blijven kan het gebeuren dat de geldigheidsduur van uw visum Cambodja pas 23 tot 28 dagen voor de ingevulde aankomstdatum ingaat.

Alleen geldig als u aan de voorwaarden voldoet

Behalve met de geldigheidsduur zoals hierboven beschreven moet u ook rekening houden met de voorwaarden van het visum Cambodja. Alleen als u daaraan voldoet zal uw visum Cambodja geldig zijn voor en gedurende het door u geplande verblijf.