Nieuwsbericht | | 30-06-2022 | ±3 minuten leestijd

Vietnam is voor allerlei soorten toeristen een in populariteit groeiende vakantiebestemming. Dit charmante land is op verschillende manieren te bezoeken, waaronder per cruiseschip. Om Vietnam tijdens de cruise te kunnen bezoeken, hebben reizigers een visum Vietnam nodig.

Perfecte ligging

Dankzij de lange kustlijn met vele havens is Vietnam perfect te bereiken per cruiseschip. Met een cruise die meerdere havens aandoet, zijn alle charmante plekken van Vietnam te bereiken. Doordat het land nog niet zo ver ontwikkeld is als omliggende landen in Azië, heerst er een authentieke sfeer die het voor veel toeristen aantrekkelijk maakt. Door de verschillende koloniale invloeden van vroeger, zijn er van noord tot zuid verschillende culturen te ontdekken. Ook het klimaat en de natuur zijn in het hele land bijzonder veelzijdig, waardoor het zeker de moeite waard is om een cruise te boeken die niet alleen naar Ho Chi Minh Stad gaat bijvoorbeeld.

Wereldcruises of regionale cruise

Het aanbod van cruisereizen is wereldwijd aanzienlijk breed. Daarom is het belangrijk om voor het boeken van een cruise goed na te gaan welke cruise langs de meeste bestemmingen in Vietnam gaat. Logischerwijs, gaat een wereldcruise naar minder bestemmingen per land dan een regionale cruise. Om zoveel mogelijk van het prachtige Vietnam te kunnen beleven, is een cruise door alleen Vietnam of Zuidoost-Azië dan ook de betere optie. Ook bij deze laatste kan de focus echter liggen op andere landen liggen dan Vietnam, dus is het goed om te weten welke bestemmingen niet mogen ontbreken tijdens de cruise naar Vietnam.

Halong Bay en omgeving

Uiteraard mag een van de zeven wonderen der natuur niet overgeslagen worden. De bijna 2000 eilandjes die volgens de legende zijn gevormd door de enorme staart van een draak, worden van alle landschappen ter wereld het vaakst gefotografeerd. Het zou zonde zijn als het cruiseschip hier maar een dag zou blijven, dus kijk bij het boeken van een cruise of u meerdere dagen in dit gebied kunt verblijven. Let bij het boeken van een cruise ook op de geldigheid van 30 dagen van het e-visum Vietnam.

Hué, Hoi An en Da Nang

Hué, de keizerlijke hoofdstad van de provincie Thua Thien Hue in centraal Vietnam, is rijk aan pagodes en paleizen uit de Nguyen dynastie. Naast talloze imposante bouwwerken zoals het Hue Imperial Palace en de Thanh Toan brug, is rondom de stad de zogenaamde Perfume River te vinden. In de buurt van Hué ligt Hoi An, een van de oudste steden in Vietnam en Zuidoost-Azië. Hier zijn vooral veel Japanse en Chinese invloeden te zien in het pittoreske stadscentrum. Ergens tussen Hué en Hoi An ligt de stad Da Nang. De stad zelf is niet zo aantrekkelijk als Hoi An, maar het is omringd door hoge bergen en een mooi landschap. Er komen wel steeds meer faciliteiten in de stad, zoals terrasjes, barretjes en restaurants.

Cruisen met een visum Vietnam

Zowel vliegtuig- als cruiseschippassagiers hebben een visum Vietnam nodig om het land in te reizen. De ambassade van Vietnam raadt alle reizigers aan om voortaan een e-visum Vietnam aan te vragen. Het gebruik van een visum on arrival wordt afgeraden. Het e-visum is eenvoudig online aan te vragen met een duidelijk aanvraagformulier en kost slechts € 49,95. U hoeft hiervoor niet naar een ambassade te gaan, maar ontvangt uw visum via de mail.