Nieuwsbericht | | 12-08-2022 | ±2 minuten leestijd

Thailand is voor digital nomads een waar paradijs. Zo kunnen ze binnenkort de helderwitte stranden van Phuket, de drukke straten van Bangkok of de schilderachtige bergen omtoveren tot hun werkplek. Thailand gaat namelijk voor arbeidsmigranten, waar digital nomads ook onder vallen, een 10-jarig visum uitgeven.

Aanvragen 10-jarig visum op 1 september van start

De Thaise regering gaat vanaf 1 september dit jaar een 10-jarig visum uitgeven aan potentiële langdurige inwoners. Op deze manier hoopt de regering buitenlandse arbeidskrachten aan te trekken die de vaardigheden hebben die kunnen bijdragen aan de groei van de Thaise economie. Dit visum is voornamelijk bedoeld voor mensen die in de hightechindustrie werken, zoals elektrotechnologie, elektrische voertuigen en biotechnologie. Daarnaast komt het visum ook worden verstrekt aan werknemers van buitenlandse bedrijven die als digital nomad in Thailand willen werken.

Iedereen die in het bezit is van dit type visum hoeft minder belasting te betalen over hun inkomen, 17% in plaats van 35% over een inkomen hoger dan 140.000 Amerikaanse dollar. Het visum wordt daarnaast ook uitgegeven aan mensen die een vermogen hebben van meer dan 1 miljoen of gepensioneerden die een stabiel inkomen hebben.

Thailand is een van de laatste landen dat buitenlandse werknemers wil aantrekken als een nieuwe bron van bezoekers aan het land, om de toeristische sector in de nasleep van de coronapandemie weer een boost te geven. Zo hoopt de Thaise regering om minstens een miljoen mensen aan te trekken uit Europa, Japan, China, Zuid-Korea en Amerika.

Zuid-Aziatische landen populair voor digital nomads

Naast Thailand zijn er veel andere Zuid-Aziatische landen zijn aantrekkelijk voor digital nomads. Indonesië wil bijvoorbeeld een visum voor werknemers op afstand invoeren waarmee ze tot maximaal vijf jaar in het land kunnen verblijven. De Indonesische minister van Toerisme, Sandiaga Uno, ga in juni aan dat hij hoopte dat dit type visum meer reizigers zou aantrekken die meer te besteden hebben. Hij ziet het digital nomad-visum als onderdeel van een breder initiatief om de toeristische sector in het land weer op te bouwen.

Toerisme in Thailand herstelt langzaam

Thailand heeft flink te lijden gehad onder het verlies aan toeristen als gevolg van de inreisbeperkingen omtrent de coronapandemie. Voor de coronapandemie was de toeristische sector goed voor ongeveer 11% van het bruto binnenlands product (BBP) van Thailand. Op 1 juli 2022 heeft Thailand alle reisbeperkingen opgeven. De Thaise minister van Financiën stelde op 26 juli 2022 dat het land dit jaar 8 miljoen toeristen zal ontvangen. Dat is een stijging vergeleken met de 6 miljoen die in april dit jaar werd voorspeld. Dit is echter nog steeds minder dan de 40 miljoen toeristen die het land voor de coronapandemie bezochten. Het land is optimistisch dat de toeristen zullen terugkomen. Dankzij de snelle versoepelingen omtrent het internationale reisverkeer is de Thaise regering hoopvol dat het land weer op het niveau komt van voor de pandemie.

Visum Thailand aanvragen

Iedereen die naar Thailand wil reizen heeft een visum Thailand nodig. Gaat u minder dan 30 dagen naar Thailand? Dan vervalt deze visumplicht. Zij die voor zaken naar Thailand willen reizen, zullen altijd een visum moeten aanvragen. Om een visum voor Thailand aan te vragen, moet het paspoort bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig zijn en twee lege, tegenover elkaar liggende pagina’s bevatten. Het single-entry visum is geschikt voor een verblijf van maximaal 60 dagen en kost € 69,95.

Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Thailand is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Thailand.

VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Thailand. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (35 EUR per visum). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 35 EUR aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 34,95 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Thailand is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.