De ambassades van Tanzania vertegenwoordigen de belangen van Tanzania in het buitenland en zetten zich in voor de samenwerking tussen landen. Bovendien bieden de ambassades consulaire diensten aan voor Tanzanianen in het buitenland en voor bezoekers uit andere landen. De ambassades leveren ook toeristische en zakelijke visa, maar die kunnen vaak eenvoudiger online worden aangevraagd.

Twee ambassades in de Benelux

Tanzania is in Nederland en België vertegenwoordigd in Den Haag en in Brussel. De ambassade in Den Haag is de officiële Tanzaniaanse vertegenwoordiging in Nederland. De ambassade in Brussel dient zowel als vertegenwoordiging in België als in Luxemburg en de Europese Unie. De diensten van beide ambassades zijn beschikbaar voor personen uit alle landen. Dus ook personen die in België wonen kunnen terecht bij de ambassade in Nederland en andersom. Tanzania heeft geen consulaat in Nederland of België. De consulaire diensten worden uitgevoerd door de ambassade.

Functies en doelen van de ambassade

De ambassade heeft verschillende functies met als doel de internationale relaties van Tanzania met andere landen te onderhouden, het land internationaal te promoten en om essentiële consulaire diensten te verstrekken. De hoofdtaken kunnen worden onderverdeeld in vier functiegebieden:

FunctieUitleg
Politieke samenwerking Het onderhouden van bilaterale relaties, het voeren van politieke en economische onderhandelingen en het vertegenwoordigen van Tanzaniaanse belangen in het buitenland.
Commerciële activiteiten Promotie van economische samenwerking en investeringen in Tanzania. Hieronder valt ook het bevorderen van toerisme naar Tanzania.
Consulaire dienstverlening Hieronder valt het verstrekken van paspoorten en andere documenten voor Tanzanianen in het buitenland, het ondersteunen van Tanzanianen in noodsituaties en het verstrekken van visa voor Tanzania.
Overige taken Hierbij moet u denken aan het bevorderen van de samenwerking met NGO’s, de vertegenwoordiging in internationale organisaties, maar ook aan culturele uitwisseling en wetenschappelijke samenwerking.

De samenwerking met NGO’s is voor Tanzania bijzonder belangrijk om verschillende sociale projecten en ontwikkelingshulp mogelijk te maken. Dankzij deze samenwerking zijn al een groot aantal projecten tot stand gekomen rondom onderwerpen zoals armoedebestrijding, de bestrijding van HIV/AIDS, duurzaamheid, de ontwikkeling van de landbouw en de verbetering van overheidsbeleid.

Visum Tanzania aanvragen: bij de ambassade of online

Als u naar Tanzania wilt reizen heeft u een visum nodig. Tanzania heeft de volgende soorten visa:

  • single-entry visum (voor toerisme of zakenreizen)
  • multiple-entry visum (voor zakenreizen)
  • transit visum
  • gratis visum (alleen voor diplomaten)
  • studentenvisum

Het meest gebruikte visum is het single-entry visum voor toeristische reizen. Dit visum kan eenvoudig online worden aangevraagd en staat een verblijf van 90 dagen in Tanzania toe. Wie naar Tanzania reist om vrijwilligerswerk te verrichten heeft naast het visum ook een werkvergunning nodig. Deze kan na aankomst op het vliegveld of bij een kantoor van de immigratiedienst worden verkregen.
Nu het visum Tanzania online aanvragen

Vragen over de werkgebieden van de ambassade of de visumaanvraag?

Bij vragen over het visum Tanzania kunt u eerst de veelgestelde vragen en de bijbehorende antwoorden lezen. Vindt u hier geen antwoord op uw visumgerelateerde vraag? Neem dan via deze pagina contact op met VisumBuitenland.be. Dit is de snelste manier om een antwoord te krijgen op uw vraag over het visum Tanzania.

Heeft u een vraag die geen betrekking heeft op het visum voor Tanzania? Dan kunt u contact opnemen met de ambassade van Tanzania in Den Haag of in Brussel. Zij zijn bereikbaar via de onderstaande contactgegevens.

Contactgegevens Embassy of the United Republic of Tanzania

Tanzaniaanse ambassade in Den Haag
Adres Groot Hertoginnelaan 28, 2517 EG Den Haag
Telefoon +31 (0)70 2156450
E-mail hague@nje.go.tz
contact@tanzaniaembassy.nl
consular@tanzaniaembassy.nl

Kaart van Den Haag en de ambassadeTanzaniaanse ambassade in Den Haag


Tanzaniaanse ambassade in Brussel
Adres Avenue Franklin Roosevelt 72, 1050 Brussel
Telefoon +32 (0)2 6406500
E-mail brussels@nje.go.tz

Kaart van Brussel en de ambassadeTanzaniaanse ambassade in Brussel


VisumBuitenland.be is een commercieel en professioneel visumbureau en ondersteunt reizigers onder andere bij het verkrijgen van het visum voor Tanzania. VisumBuitenland.be treedt op als bemiddelaar en maakt op geen enkele wijze deel uit van een overheid. Een visum aanvragen kan ook rechtstreeks bij de immigratiedienst (50 USD per visum, via eservices.immigration.go.tz). Echter, niet met Nederlandstalige ondersteuning. Als u uw aanvraag indient via VisumBuitenland.be, staat ons supportcenter u 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord. Daarnaast controleren wij uw aanvraag en alle door u aangeleverde documenten handmatig voordat we deze namens u indienen bij de immigratiedienst. Indien we hierbij fouten of onvolledigheden vermoeden, nemen we direct persoonlijk contact met u op, om te zorgen dat uw aanvraag alsnog snel en correct kan worden verwerkt. Om gebruik te maken van onze dienstverlening betaalt u ons 50 USD aan consulaire kosten, die wij namens u betalen aan de immigratiedienst, alsmede € 38,18 aan servicekosten als vergoeding voor onze bemiddeling, inclusief btw. Onze diensten hebben al vele reizigers behoed voor grote problemen tijdens hun reis. Mocht een aanvraag ondanks onze ondersteuning en controle toch worden afgekeurd, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag (tenzij voor dezelfde reiziger al eerder een aanvraag voor een visum Tanzania is afgekeurd). Lees hier meer over onze diensten.