Nieuwsbericht | | 30-11-2021 | ±4 minuten leestijd

Nieuw-Zeeland staat onder andere bekend om zijn dramatische landschappen. Het kan lastig zijn om te beslissen welke van al deze ontzagwekkende plaatsen u absoluut moet bezoeken, aangezien er zoveel opties zijn. Een bezoek aan een van de nationale parken van Nieuw-Zeeland staat bij veel reizigers hoog op hun verlanglijstje. Verdiep uzelf in enkele van de hoogtepunten terwijl u wacht op de goedkeuring van uw visum. Het visum Nieuw-Zeeland kan gemakkelijk online aangevraagd worden, zonder dat u hiervoor een bezoek hoeft te brengen aan de ambassade of het consulaat.

Tongariro National Park

Het is onmogelijk om Tongariro ongenoemd te laten als het gaat om nationale parken in Nieuw-Zeeland. Het was het eerste park van Nieuw-Zeeland dat in 1887 tot nationaal park benoemd werd en is van groot belang voor het Māori volk. Dit gebied heeft een sterke culturele, spirituele en historische betekenis, vol met verhalen van de Ngāti Tūwharetoa. Het park centreert zich rond 3 bergtoppen, de Ngaruhoe, Ruapehu en Tongariro, die een belangrijke rol spelen in de culturele geschiedenis van de stam.

Hoogtepunten

De Tongariro Alpine Crossing, met haar prachtige meren, kraters en valleien, is een bijzonder hoogtepunt van dit park. De meeste mensen beginnen hun tocht bij Mangatepopo Valley, waar oude lavastromen te zien zijn die richting de mooie vallei gaan. Klimliefhebbers zullen genieten van de South Crater en de Red Crater. De Red Crater is het hoogste punt van de Tongariro Alpine Crossing. Deze krater is nog steeds actief en ruikt naar zwavel.

De Emerald Lakes zijn toepasselijk genoemd naar hun unieke smaragdgroene gloed. Het is een mengsel van vulkanische minerale as en het zonlicht dat de meren deze prachtige kleur geeft. Er komt geregeld stoom uit de omgeving van de meren, wat een van de redenen is voor de zwavelgeur in het gebied. Het is belangrijk om te weten dat u zowel de Emerald Lakes als Blue Lake niet mag betreden. De eerstgenoemde meren bevatten veel te veel mineralen en Blue Lake wordt als heilig beschouwd en moet dus gerespecteerd worden. Daarnaast is het verboden om te eten of drinken in de buurt van dit blauwe meer.

Een ander hoogtepunt van dit nationale park is de Taranaki Falls. De wandeling naar deze watervallen leidt u langs een breed scala aan verschillende landschappen. Van beukenbossen tot alpine bossen, beekjes en kloven, dit pad zal u blijven verrassen tot u bij de prachtige watervallen bent. Er zijn ook oude lavastroompaden en u kunt er veel vogels spotten. Zelfs de terugweg van Taranaki Falls is gevuld met blootgelegde lagen puimsteen en as, die voor een unieke tocht naar en van de watervallen zorgen.

Een heilig landschap

De Māori bewonen dit gebied al minstens sinds de 14e eeuw. Tongariro wordt “tapu” genoemd, wat “heilig” betekent. De Māori voorzagen al heel vroeg de mogelijkheid dat het gebied geëxploiteerd zou worden, en zij werkten in 1894 samen met de Nieuw-Zeelandse regering om een van de eerste officiële nationale parken ter wereld te creëren. Het is tevens het eerste nationale park dat door de inheemse bevolking is geschonken.

Op dit heilige land moet uiteraard respect worden getoond voor de inheemse stammen. Zorg ervoor dat u geen afval achterlaat en dat u controleert waar het is toegestaan om te eten en drinken.

Denk vooruit

Vanwege het heilige karakter van dit gebied, staat Nieuw-Zeeland voor de taak een evenwicht te vinden tussen het verwelkomen van bezoekers en het handhaven van de integriteit van het gebied. Het is raadzaam om uw reis ruim van tevoren te plannen, zodat u zeker weet dat u over accommodatie beschikt. Het is ook belangrijk om uw visum voor Nieuw-Zeeland op tijd aan te vragen. Het visum Nieuw-Zeeland is twee jaar geldig, dus nadat uw aanvraag is goedgekeurd heeft u nog voldoende tijd om uw reis te plannen. Ook biedt de tweejarige geldigheidstermijn van het visum de mogelijkheid om later nog eens op vakantie te gaan, mocht u besluiten dat die ene reis naar Nieuw-Zeeland niet genoeg was om te genieten van de wonderschone nationale parken.

Het visum voor Nieuw-Zeeland wordt ook wel NZeTA genoemd, wat staat voor “New Zealand electronic Travel Authority”. Na het aanvragen van het NZeTA, wordt de reistoestemming na goedkeuring digitaal aan uw paspoort gekoppeld. Voordat u een aanvraag indient, is het handig om te controleren of u aan de voorwaarden voor het visum voldoet. De gemiddelde levertijd van het visum bedraagt 1 week. Het is ook mogelijk om een spoedaanvraag in te dienen als u uw visum al eerder nodig heeft. U kunt meer informatie over het visum Nieuw-Zeeland (NZeTA) vinden bij de antwoorden op de veelgestelde vragen.