Nieuwsbericht | | 28-01-2022 | ±4 minuten leestijd

Alhoewel Naypyidaw nog nieuw en onbekend is, heeft deze stad die sinds 2005 de hoofdstad is genoeg te bieden voor toeristen. U kunt momenteel geen visum Myanmar aanvragen vanwege de grenssluiting. Wel kunt u in dit artikel over enkele leuke bezienswaardigheden in de hoofdstad lezen.

De Thatta Thattaha Maha Bawdi Pagoda

Myanmar staat bekend als een boeddhistisch land. Dit gegeven uit zich door de aanwezigheid van vele tempels, zo ook in de hoofdstad Naypyidaw. De bouwstijl van Thatta Thattaha Maha Bawdi Pagoda tempel is gebaseerd op die van de Bodh Gaya in India. Deze tempel staat in het teken van de geboorte van Gautama Buddha, de religieuze leider die als grondlegger van het Boeddhisme wordt gezien.

Naypyidaw Water Fountain Garden

Deze 165 hectare grote tuin bestaat uit een grote vijver met drie fonteinen. Daarnaast zijn er ook nog 11 kleinere vijvers met elk hun eigen fontein. Aan het einde van de dag staan de fonteinen pas aan, dus uw bezoek zal leuker zijn als u deze imposante tuin wat later op de dag bezoekt. In de tuin heerst een ontspannen sfeer en er zijn vele mooie bloemen, bruggen en oude boten te zien. In de weekends zijn er ‘s avonds mooie watershows te zien.

Uppatasanti Pagoda

Dit prominente monument is vanaf bijna elke plek in de hoofdstad te zien. De Uppatasanti Pagoda is een grote, goudkleurige tempel die zorgt voor een mooi uitzicht in Naypyidaw. Naast de tempel vindt u een stal met witte, heilige olifanten. Aangezien deze tempel op een verhoging is gebouwd, is het mooi om er tegen de avond heen te gaan. Zodra de grens weer open is en u uw visum Myanmar weer kunt aanvragen, is een bezoekje een deze verlichte tempel een van de hoogtepunten tijdens uw reis in Myanmar.

The National Museum

Het nationale museum van Myanmar richt zich op de kunst, geschiedenis en cultuur van het land. Dit museum heeft als doel om het culturele erfgoed en de nationale trots van Myanmar te tentoonstellen. Er zijn mooie tentoonstellingen te zien, met vele replica’s van heilige stenen, miniatuurtempels en traditionele muziekinstrumenten van verschillende inheemse volkeren. Een bezoekje aan dit museum kan niet ontbreken tijdens uw reis in Myanmar.

National Landmark Garden

In de National Landmark Garden staan 21 miniaturen van bekende gebouwen en monumenten in Myanmar. Daarnaast is er nog een biologische boerderij en een pretpark te vinden in deze grote tuin in Naypyidaw. Ook worden er diverse evenementen georganiseerd door het jaar heen, zoals muziekshows en kermissen. Kortom, een leuke bezienswaardigheid voor zowel families met als zonder kinderen.

Naypyidaw Zoological Garden

De hoofdstad van Myanmar huisvest de grootste dierentuin van Zuidoost-Azië. De Naypyidaw Zoological Garden biedt met maar liefst 89 soorten dieren een grote verscheidenheid in fauna. Deze dierentuin is in 2008 geopend, en is daarom erg modern qua opzet en architectuur. Als u tijdens uw bezoek aan Naypyidaw een dag over heeft, is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan deze grote dierentuin. Ook is de Zoological Garden een leuke manier om even bij te komen van alle drukte van de hoofdstad.

Foot Mark Spa

Als u toe bent aan een dag ontspanning, is de Foot Mark Spa een goede optie tijdens uw bezoek aan de hoofdstad van Myanmar. De Foot Mark Spa is een perfecte plek voor heerlijke massages en koppen thee. Alle wellness behandelingen zijn mogelijk in deze spa: van voetmassages tot aan bodyscrubs en van Thaise massages tot aan gezichtsmaskers. De rustgevende inrichting van de Foot Mark Spa zal u het gevoel geven dat u echt een dag aan het ontspannen bent.

National Herbal Park

Het National Herbal Park is een groot park in Naypyidaw met meer dan 700 soorten medicijn- en kruidenplanten uit verschillende delen van Myanmar. Dit park is in 2008 geopend door de overheid om de verschillende plantensoorten te beschermen en om uitsterving tegen te gaan. Het feit dat deze 80 hectare grote tuin gratis kan worden bezocht, maakt het een leuke plek om even te bezoeken.

Thapyaygone Market

Tijdens uw bezoek aan Naypyidaw mag een bezoek aan een foodmarkt met allerlei eten natuurlijk niet ontbreken. De Thapyaygone Market bevindt zich dicht bij het centrum van de stad en wordt bezocht door veel locals. ‘s Avonds staan hier allemaal kraampjes met lokale gerechten. Daarnaast vindt u hier ook vele, drukbezochte restaurants. Kortom, dit is een van de belangrijkste horecagelegenheden van Naypyidaw.

Gems Museum

In dit museum met twee verdiepingen kunt een waanzinnige verzameling edelstenen zien. Hier vindt u een aantal zeldzame edelstenen met achtergrondinformatie in zowel het Birmaans als het Engels. Het museum zelf bevindt zich op de eerste verdieping. Op de begane grond bevindt zich een winkel waar u de mooiste edelstenen kunt kopen. De entree voor dit museum kost ongeveer €3,50.

Blijf op de hoogte van de reisontwikkelingen

Wilt u op de hoogte worden gesteld wanneer het weer mogelijk is om een visum Myanmar aan te vragen? Vul uw e-mailadres hier in en blijft op de hoogte.