Nieuwsbericht | | 08-04-2022 | ±3 minuten leestijd

Kenia is een populaire safari bestemming voor toeristen over de hele wereld. Veel mensen weten niet dat Kenia ook de plek is met de beste stranden uit de regio. Of u nou het land op een andere manier wilt leren kennen, of wilt genieten van uw welverdiende rust na een intensieve safari in de natuurreservaten, u zult geen spijt krijgen van een strandvakantie in Kenia. Om te reizen naar Kenia heeft u een visum Kenia nodig. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen.

De reis ernaartoe

Volgens de visumvoorwaarden is het verplicht om via een van de 10 aangewezen vliegvelden het land binnen te komen. De meest gekozen vliegvelden, met name voor internationale vluchten, zijn Moi International Airport (Mombasa) en Jomo Kenyatta Airport. Op de lijst bij visumvoorwaarden vindt u alle andere mogelijke vliegvelden, havens, en toegestane locaties via de weg. Deze voorwaarden zijn niet van toepassing op nationale vluchten. Dit betekent dat u vrij bent om van elk vliegveld in het land gebruik te maken, zodra uw visum Kenia gekeurd is.

Diani Beach

Het witte zand en de weelderige natuur maken Diani Beach een van de meest idyllische kusten van Kenia. De sneeuwwitte stranden strekken zich uit zo ver het oog reikt. Het is een ideale plek voor families, geliefden, en verder iedereen die op zoek is naar ontspanning en plezier. Daarnaast vallen liefhebbers van de duiksport met de neus in de boter, want u kunt er duiken en snorkelen in het warme, kristalheldere water. In het koraalrif leven onder andere schildpadden, alen, koraalduivels, en kleurrijke zeesterren. Het strand is makkelijk te bereiken vanaf het Nairobi Wilson vliegveld, welk op de lijst van goedgekeurde aankomstlocaties staat.

Malindi

Ten Noorden van Mombasa ligt het kuststadje Malindi. Toeristen komen hier voor het lange, ongerepte Watamu Beach en om te duiken in het Watamu Marine National Park. In dit gebied zijn zeeschildpadden, mantaroggen, dolfijnen, haaien en walvissen te spotten. Als u na het duiken op wilt drogen, kunt u een wandeling maken door het historische centrum, waar zowel geschiedenis van Swahili, als koloniale geschiedenis te zien is. De Vasco da Gama pilaar, geplaatst door de beroemde Portugese ontdekkingsreiziger in 1498, is een van de oudste Europese monumenten in Afrika.

Lamu

De Lamu archipel, gelegen in de Indische Oceaan vlakbij Somalië, is zowel voor de stranden als de diverse geschiedenis een interessante plek om te bezoeken. Wat begon als een haven van Swahili in de twaalfde eeuw, is ondertussen sterk beïnvloed door Europese, Indische en Arabische handelaren. Het grootste dorp in de archipel is Lamu Town, onderdeel van de UNESCO-werelderfgoed lijst en de oudste Swahili nederzetting in de regio. Veel villa‘s in Lamu zijn gekenmerkt door de witte muren, gegraveerde mangrove houten deuren, en luchtige binnenplaatsen. Voor de beste snorkelervaring gaat u op zoek naar het eiland Manda Toto, ten westen van Manda. Hier kunt u ook ontspannen onder de palmbomen. De enige manier om het eiland te bereiken is per dhow. Dit zijn traditionele houten zeilboten, gebruikt voor dagelijkse tochten en eilandhoppen.

Aanvragen visum Kenia

Als u van plan bent om alles uit uw vakantie te halen op de stranden van Kenia, dient u een visum Kenia aan te vragen. Sinds begin 2021 is het niet meer mogelijk om een bij aankomst een visum te verkrijgen. Hierom moeten reizigers hun visumaanvraag online voltooien voor vertrek. Dit kan eenvoudig via een online-aanvraagformulier, waarna uw aanvraag gemiddeld binnen 8 werkdagen behandeld wordt. Met uw visum kunt u tot 90 dagen in Kenia blijven, maar het kan ook verlengd worden naar 180 dagen. Genoeg tijd om te genieten van uw vakantie.