Nieuwsbericht | | 16-12-2021 | ±4 minuten leestijd

In Kenia is er voor ieder wat wils, van uitgestrekte velden tot drukke metropolen. Maar vooral van de onderstaande attracties in Kenia kunnen de meeste toeristen maar geen genoeg krijgen.

1: Masai Mara

In het zuidwesten van Kenia, aan de grens met Tanzania, vindt met het natuurreservaat Masai Mara. De Masai Mara is een van de belangrijkste reservaten in heel Afrika. In de Masai Mara vindt men leeuwen, olifanten, cheetaʼs en luipaarden. In de rivier Mara liggen krokodillen en nijlpaarden op de loer. De Masai Mara is het noordelijke verlengstuk van de Serengeti, en het fungeert als een doorgang voor al het wild dat de vlakten hun thuis noemen. De Masai Mara is vooral populair vanwege de ‘Great Migration’, de massale seizoenstrek van gnoes en zebraʼs, en is één van de meestbezochte plekken door reizigers met een toeristenvisum.

2: Nairobi

Hoewel de meeste toeristen naar Kenia reizen voor een safari, biedt Nairobi een uitstekend alternatief voor reizigers die op zoek zijn naar wat anders. De hoofdstad van Kenia is tevens de grootste stad in het land. In Nairobi staat bijvoorbeeld het nationaal museum van Kenia. In dit grote complex kan men via de verschillende exhibities de geschiedenis en cultuur van het land doorlopen. Een ander populair museum is het Karen Blixen Museum. Dit was vroeger de woning van Karen Blixen, de auteur van het boek Out of Africa (Een lied van Afrika). Maar ook in Nairobi is er natuur te vinden. Niet ver van het stadscentrum ligt het nationaal park Nairobi, waar men onder meer de zwarte neushoorn kan zien, die met uitsterven wordt bedreigd.

3: Nationaal park Amboseli

Net als de Masai Mara, is het nationaal park Amboseli een populair natuurreservaat in Kenia. Amboseli is de beste plek om grote kuddes olifanten te zien. Maar in het natuurreservaat vindt men ook giraffen, gazellen, leeuwen, en meer dan 500 soorten vogels.

De Kilimanjaro, de hoogste berg in Afrika, ligt in het nationaal park Amboseli. Ieder jaar reizen toeristen naar het park om de machtige berg te beklimmen.

4: Het eiland Lamu

Op het eiland Lamu voelt het alsof men terug in de tijd reist. Autoʼs zijn bijzonder schaars op Lamu, waardoor het de bijnaam “het autovrije eiland” heeft gekregen. In plaats daarvan maakt men veel gebruik van ezels om goederen over de wegen te vervoeren. De architectuur van de oude gebouwen toont de invloeden uit onder meer de Arabische wereld en India. In de haven vindt men dhows, de traditionele Arabische zeilschepen. Het eiland heeft een eigen museum, het Lamu Museum, waarin men de Swahili cultuur van het eiland leert kennen. Ook Lamu kan worden bezocht met een normaal e-visum voor Kenia.

5: Nationaal park Tsavo

Het nationaal park Tsavo is het grootste natuurreservaat in Kenia. Het is opgedeeld in twee delen, Tsavo West en Tsavo Oost. Omdat Tsavo zo groot is, vindt men er zo ongeveer ieder type landschap, waaronder savannes, watervallen, rivieren, en zelfs vulkanisch gebergte. Ook in Tsavo vindt men een indrukwekkend aantal wilde dieren. Deze zijn het beste te spotten in Tsavo West, dat gevarieerder is dan Tsavo Oost. In Tsavo Oost vindt men vooral kuddes olifanten. Een derde van het totaal aantal olifanten in Kenia verblijft in het nationaal park Tsavo.

6: Diani Beach

Aan de Indische Oceaan in Kenia ligt Diani Beach, zoʼn 30 kilometer ten zuiden van Mombasa. Diani Beach is een van de populairste badplaatsen van Kenia. De wateren hier zijn kristalhelder en nodigen toeristen uit om een verfrissend duikje te nemen. Ook kan men hier snorkelen naar de kleurrijke koraalriffen of dieper de wateren induiken. Omdat Diani Beach zo populair is bij toeristen, vindt men hier veel internationale restaurants en cafés. Diani Beach strekt zich zoʼn 25 kilometer uit langs de kust van de Indische Oceaan, dus er is voor ieder wat wils.

Visum Kenia voor vertrek regelen

Als u na het lezen over deze hoogtepunten van Kenia zin heeft gekregen om naar het land af te reizen, moet u ervoor zorgen dat u voor vertrek de juiste papieren regelt. Voor een bezoek aan deze attracties is het aanvragen van het visum Kenia namelijk verplicht. Het visum Kenia wordt niet bij de ambassade aangevraagd, maar online. Hiervoor hoeft men alleen het online aanvraagformulier in te vullen en de betaling te voldoen. Vervolgens moet men enkele documenten uploaden, waaronder een pasfoto en een scan van het paspoort. Nadat alles is aangeleverd wordt het visum Kenia gemiddeld in 8 werkdagen geleverd. Het visum Kenia is geldig voor een verblijf van 90 dagen. Genoeg tijd om te genieten van de vele attracties die Kenia te bieden heeft!