Nieuwsbericht | | 01-12-2021 | ±3 minuten leestijd

Wie aan een reis naar Egypte denkt, denkt misschien aan prijzige, luxueuze resorts. Maar Egypte is ook een fantastische bestemming als u met een lager budget wilt reizen. Al heeft dit vaak wel een avontuurlijkere reis tot gevolg. Vergeet niet voor u vertrekt een visum Egypte aan te vragen.

Op zoek naar een alternatieve slaapplek

U hoeft niet altijd in een resort te verblijven. Egypte biedt namelijk verschillende alternatieve slaapplekken, die u een hoop geld kunnen besparen. Vooral in de grote steden zijn genoeg eenvoudige hotels en hostels te vinden, waar u voor een spotprijs kunt overnachten. Deze accommodaties zijn vooral in het laagseizoen heel betaalbaar. In deze periode zijn er minder toeristen in Egypte. Hierdoor zakken de prijzen. Met een beetje afdingen kunt u zelfs een overnachting tussen de € 4 en 10 per nacht krijgen. De prijs is afhankelijk van het soort kamer.

Kamperen in Egypte is niet zoals wij dat in Europa gewend zijn. Vooral aan de Rode Zee zijn er wel enkele kampeerterreinen te vinden, maar deze hebben vaak slechte voorzieningen. De beste optie om te kamperen in Egypte is om hotels met grote tuinen te vragen of u uw tentje tegen een kleine vergoeding in hun tuin mag opzetten. Wildkamperen in Egypte is een geen goed idee en vaak zelfs erg gevaarlijk. Op veel plekken kunnen nog onopgeruimde mijnen liggen en verschillende gebieden worden door het leger als militair oefenterrein gebruikt. Het is dus aan te raden om niet zomaar ergens uw tentje op te zetten. Controleer vooraf altijd eerst bij de lokale autoriteit of u op een bepaalde plek mag kamperen. Als u in bent voor een avontuur, kunt u ook couchsurfen bij de lokale bevolking.

Maak gebruik van het openbaar vervoer

Een makkelijke manier om geld te besparen tijdens uw reis door Egypte is door gebruik te maken van het openbaar vervoer. Dit is ook meteen een goede manier om de cultuur en de lokale bevolking te leren kennen. Als u zich in Egypte wilt verplaatsen, kunt u uit meerdere vervoersmiddelen kiezen.

Door de grote steden rijden veel minibusjes en ze zijn uitermate geschikt zijn om kortere afstanden mee af te leggen. Deze busjes kunt u overal staande houden en instappen. Een ritje zal niet meer dan 50 cent kosten. Voor binnenlandse reizen met een langere afstand tussen steden kunt u voor een kleine prijs de bus pakken. Maar ook de trein kan een goedkope optie zijn, als u een kaartje kunt bemachtigen. Het treinverkeer is vooral bedoeld voor de lokale bevolking en dat maakt het als toerist moeilijk om een plekje in een dagtrein te krijgen. Toeristen kunnen wel gebruik maken van de nachttrein tussen Caïro en Luxor. Deze treinen hebben verschillende klassen met verschillende prijscategorieën. De goedkoopste klasse kost 50 cent. U komt dan wel in het slechtste en meest onhygiënische deel van de trein terecht. Houd er rekening mee dat deze reis ongeveer 10 uur duurt.

Vergeet niet uw visum aan te vragen

Als u naar Egypte op vakantie gaat, is het aanvragen van een visum Egypte verplicht. Deze verplichting geldt ook voor minderjarige kinderen. Dit visum kan makkelijk en volledig online aangevraagd worden. Het is aan te raden om vooraf te controleren of u aan de voorwaarden van het visum Egypte voldoet. Als u niet aan deze voorwaarden voldoet, is het niet mogelijk om het visum voor Egypte online aan te vragen. In dat geval moet u uw visum bij het Egyptische consulaat aanvragen.

Als uw visumaanvraag door de Egyptische immigratiedienst is goedgekeurd, krijgt u uw visum per e-mail toegestuurd. Deze moet u uitprinten en bij uw paspoort bewaren. Op deze manier heeft u uw visum altijd bij de hand. Een toegekend visum Egypte heeft een geldigheidsduur van 90 dagen, waarvan u maximaal 30 aaneengesloten dagen in Egypte mag blijven.