Nieuwsbericht | | 21-04-2022 | ±3 minuten leestijd

Reizen door de prachtige Canadese wildernis in een camper biedt een combinatie van het beste van de kampeerwereld en de waardevolste gemakken van thuis. Geniet van wandeltochten, rooster marshmallows rond het kampvuur en trek 's avonds een donzig dekbed uit de kast om op te laden voor het volgende avontuur. Vergeet niet om vooraf een eTA Canada aan te vragen. Wist u dat u het formulier online kunt invullen?

De beste tijd om te reizen

De beste tijd om door Canada te reizen is, niet geheel verrassend, in de zomer. Hoewel campers gehuurd kunnen worden van begin mei tot eind oktober, zijn juli en augustus de populairste maanden. Houd er rekening mee dat er in deze maanden veel vraag is naar voertuigen, dus reserveer uw camper ruim van tevoren om er zeker van te zijn dat u krijgt wat u wilt, tegen een scherpe prijs. Dat gezegd hebbende, als u geïnteresseerd bent in het zien van wat bladerpracht, is juist de nazomer een prachtige periode. Als de zomermaanden regenachtig genoeg zijn geweest, worden de bomen tussen september en oktober bijzonder mooi van kleur. Esdoorns, berken en eiken kleuren in alle denkbare tinten rood, oranje en geel. Ook is het er warm en droog en ziet u geen wolkje aan de lucht.

CamperEen camper rijdt door het ruige berglandschap van Canada.

Welke documenten heeft u nodig

U moet 21 jaar of ouder zijn om een camper te huren. Houdt er rekening mee dat het rijbewijs moet zijn opgesteld in het Latijnse alfabet en dat u minstens een jaar geleden uw rijbewijs moet hebben gehaald. Als u besluit een internationaal rijbewijs te halen, vergeet dan niet om altijd het originele rijbewijs van uw land bij u te hebben. Zonder uw eigen rijbewijs is het internationale rijbewijs niet geldig. Bij het huren van het voertuig moet een creditcard op naam van de hoofdbestuurder worden verstrekt, zodat het verhuurbedrijf bij een ongeval een bepaald geldbedrag op de kaart kan zetten.

Als u vanuit de EU of het VK naar Canada reist en u voldoet aan de voorwaarden voor een eTA Canada, hoeft u geen visum aan te vragen. Het eTA Canada is geen fysiek document, maar een elektronische machtiging die aan je paspoort is gekoppeld. De luchtvaartmaatschappij kan deze makkelijk inzien bij het inchecken.

Wat u kunt verwachten van de campings

Er is geen tekort aan campings in Canada, maar vooral in het toeristische hoogseizoen, in juli en augustus, kunnen ze snel volgeboekt zijn. Op bepaalde plekken zijn er geen stroompunten, waardoor u afhankelijk bent van zonne-energie of een generator en u van tevoren de watertank moet vullen. Deze campings zijn over het algemeen gratis of redelijk betaalbaar. U herkent de wat grotere campings aan het aantal diensten dat ze aanbieden: dus 1 voor elektriciteit, 2 voor elektriciteit en water en 3 voor elektriciteit, water en rioolafvoer. Sommige grote campings hebben zelfs winkels en cafés.

Het wordt aanbevolen om deze campings van tevoren te reserveren wanneer u de route plant. Let er op dat het wettelijk verboden is te parkeren waar u maar wilt. U mag maximaal 4 uur op een parkeerplaats langs de snelweg blijven staan, en overnachten bij een winkel is ook niet toegestaan. De enige uitzondering op deze regel is Walmart, maar vraag wel van tevoren toestemming aan de winkelmanager.

ETA Canada online aanvragen

Voordat u begint met het plannen van al uw toekomstige rondreizen door Canada, hebt u een verplichte reistoestemming nodig, het zogeheten eTA Canada. U kunt het eTA Canada eenvoudig online aanvragen door het formulier in te vullen. Daarvoor hoeft u niet naar een ambassade te gaan. Uw eTA Canada is na goedkeuring maximaal 5 jaar geldig. Binnen deze periode mag u een onbeperkt aantal keren naar Canada reizen, maar elk verblijf mag niet langer duren dan 6 maanden.