Nieuwsbericht | | 14-04-2022 | ±5 minuten leestijd

Hoewel Sydney niet de hoofdstad is van Australië, is het wel de grootste en oudste stad van het land. Daarom mag deze stad niet worden overgeslagen tijdens uw bezoek aan Australië. Lees in dit artikel meer over de top 10 bezienswaardigheden in Sydney en hoe u een visum Australië kunt aanvragen.

Darling Harbour

Darling Harbour is een bekende uitgaanswijk in Sydney en ligt in hoefijzervorm om de haven heen. Darling Harbour wordt gezien als een van de topattracties van Sydney. De haven beschikt over uitstekende restaurants, een winkelcentrum, een van de grootste IMAX-bioscopen ter wereld en twee attracties voor gezinnen met kinderen: SEA LIFE Sydney en WILD LIFE Sydney Zoo. In de avond kunt u hier de lichten van de stad zien die op het water worden weerspiegeld.

Sydney Opera House

Het Sydney Opera House is een van de bezienswaardigheden die zeker niet mag ontbreken in dit lijstje. Het Opera House werd in 1973 geopend en is het toonbeeld van 20e-eeuwse architectonische en constructieve bouwkunst. Het gebouw staat op het punt van een schiereiland in de haven van Sydney en bestaat uit 3 groepen van in elkaar grijpende ‘schelpen’. Deze schelpen vormen het dak van zowel de twee concertzalen, als het restaurant. Onder andere door het unieke architectonische ontwerp werd het Sydney Opera House in 2007 toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van UNESCO. Ook al bestaat het gebouw nog niet zo lang, toch is het in korte tijd uitgegroeid tot het symbool van de stad Sydney.

Sydney Harbour Bridge

Naast het Sydney Opera House is de Sydney Harbour Bridge een van de iconische trekpleisters van Australië. De brug werd in 1932 voltooid en verbindt het centrum van Sydney met het noorden van de stad. Tijdens de Nieuwjaarsviering wordt hier het nationale vuurwerk van Australië afgestoken. Zoekt u graag de adrenaline op? Dan is het ook mogelijk deze brug te beklimmen. Met een visum Australië kunt u zo letterlijk en figuurlijk uw grenzen opzoeken.

Bondi Beach

Op een kleine acht kilometer verwijderd van het centrum van Sydney ligt het beroemde strand Bondi Beach. Dit strand is onlosmakelijk verbonden met de Australische strandcultuur en kan op een doorsnee tropische dag makkelijk 40.000 bezoekers trekken. In het verleden werden er immigranten ritueel gedoopt in de zee bij Bondi Beach. Men mocht zich pas na deze rituele onderdompeling Australiër noemen. Nu word dit strand vanwege zijn onstuimige golven vooral geroemd onder surfers.

Circular Quay

De Circular Quay, gelegen in het centrum van de stad, is de belangrijkste veerbootterminal in Sydney en daarbij ook de meest centrale plaats voor bezoekers aan de stad. Vanuit dit punt vertrekken om de paar minuten ferry’s naar verschillende delen van de haven, en bussen naar Bondi Beach en andere buitengebieden. Hier ligt ook een belangrijk treinstation van een ondergrondse spoorlijn, de City Circle. Deze maakt een lus om het centrum van Sydney. Vanaf de Circular Quay heeft u ook een perfect uitzicht op de Sydney Harbour Bridge en het Sydney Opera House.

Royal Botanical Gardens

De Royal Botanical Gardens werden in 1816 voor het eerst geopend en zijn daarmee de oudste tuinen in Australië. Het is een oase van rust in het midden van de stad Sydney en biedt een verscheidenheid aan zowel inheemse als uitheemse planten. Deze tuinen laten u kennismaken met zowel de provocerende zeldzame en bedreigde planten, als de klassieke en romantische rozentuin. Het is een weerspiegeling van de veelzijdige schoonheid van de natuur.

Blue Mountains

De Blue Mountains is een natuurgebied met een oppervlakte van maar liefst 10.000 km². Dit natuurgebied werd in 2000 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst en ontleent zijn naam aan de natuurlijke blauwe waas die afkomstig is van de uitgestrekte eucalyptusbossen die dit gebied bedekken. De Blue Mountains is een populaire bestemming voor een dagexcursie vanuit Sydney. Met zijn hoge bossen, zandstenen rotsformaties, indrukwekkende ravijnen en schilderachtige uitkijkpunten, is dit gebied een waar paradijs voor liefhebbers van natuur en buitensport. Het visum Australië is vanaf het moment van toekenning een jaar geldig, en met een maximale verblijfsduur van drie maanden heeft u dus voldoende tijd om niet alleen Sydney, maar ook de nabijgelegen natuurgebieden te bezoeken.

White Rabbit Gallery

Bent u toe aan ontspanning? Dan is een bezoek aan de White Rabbit Gallery misschien wel een optie. De White Rabbit Gallery heeft, verspreid over vier ruime verdiepingen, de grootste collectie van moderne Chinese kunst buiten China. De collectie bestaat uit ruim 2000 werken van honderden verschillende kunstenaars en omvat alles van schilderijen en beeldhouwwerken tot kalligrafie, fotografie en spelletjes. Sinds de opening in 2009 heeft de galerie een vaste plek ingenomen in de kunstscène van Sydney.

St.-Mary’s Cathedral

St.-Mary’s Cathedral wordt gezien als een van de mooiste voorbeelden van een Engels-Gotische kathedraal ter wereld. U zult versteld staan van haar zandstenen interieur met glas-in-loodramen en een crypte met een mozaïekvloer. Er is ook een tentoonstelling over de eerste Australische katholieken. Een bezoek aan deze kathedraal biedt ook een prachtig uitzicht op de wolkenkrabbers in het centrum van Sydney.

Featherdale Wildlife Park

Als dierenliefhebber kunt u het Featherdale Wildlife Park niet overslaan. Australië is namelijk de thuisbasis van ‘s werelds angstaanjagendste en meest fascinerende wilde dieren. In dit park net buiten Sydney zijn meer dan 1700 diersoorten te vinden. Men kan hier onder begeleiding de dieren voeren, terwijl medewerkers van het park informatie geven over het behoud en re-integratie van bedreigde diersoorten in de Australische natuur. Let op: wegens de dierenwetten in New South Wales is het niet toegestaan om koala’s vast te houden.

Visum Australië aanvragen

Voordat u ‘down under’ gaat om Sydney te bezoeken, is het raadzaam om op tijd uw visum Australië aan te vragen. Het visum is namelijk verplicht om het land binnen te komen. Er bestaan twee verschillende varianten van het visum, namelijk het eVisitor visum Australië en het ETA Australië. Deze kunnen allebei voor zowel zakelijke als toeristische doeleinden worden gebruikt en zijn allebei een jaar geldig. In principe hebben Nederlandse en Belgische toeristen genoeg aan het eVisitor visum Australië.