Nieuwsbericht | | 01-10-2021 | ±4 minuten leestijd

Het meenemen van de juiste uitrusting is van essentieel belang voor uw vakantie. Voor kampeerders die van plan zijn om naar Cambodja te reizen voor een kampeertrip, kan de verkeerde uitrusting het verschil betekenen tussen het maken van geweldige herinneringen of badend in het zweet (of nog erger: in de regen) wakker worden in een tent. Om van uw vakantie een succes te maken is het belangrijk om u goed voor te bereiden. Hieronder vindt u enkele tips voor de voorbereiding van uw reis; niet alleen voor wat betreft uw kampeeruitrusting, maar ook andere reisbenodigdheden zoals het visum Cambodja.

Verdiep u in de weersomstandigheden

Bij het inpakken van uw koffers is het belangrijk om rekening te houden met het klimaat ter plaatse. Cambodja kent in principe twee seizoenen, het natte en het droge seizoen. Het regenseizoen duurt van mei tot eind september en het droge seizoen is van oktober tot april.

Oktober tot en met december zijn meestal de koelste maanden van het jaar, met temperaturen van 24 °C tot 26 °C. De warmste maanden zijn meestal mei en juni, met temperaturen die kunnen oplopen tot boven de 35 °C.

U kunt het hele jaar door naar Cambodja reizen, maar het is belangrijk om hierbij rekening te houden met de activiteiten die u wilt ondernemen tijdens uw vakantie. Het toeristische hoogseizoen van Cambodja valt in de hete maanden mei en juni, wanneer de meeste toeristen voornamelijk op de vroege ochtenden uitstapjes maken naar de lokale tempels en ‘s middags afkoelen bij het zwembad van het hotel.

Tijdens het droge seizoen zijn veel afgelegen delen van het land beter bereikbaar omdat de wegen dan op hun best zijn en de reistijden korter zijn. Als u de minder begaande paden in Cambodja wilt ontdekken is dit iets om rekening mee te houden.

Ook reizen tijdens het regenseizoen in Cambodja kan enkele voordelen hebben. Zo spoelen de regens het stof weg, is de Cambodjaanse natuur op haar mooist en het biedt u de kans om het land zonder massa’s toeristen te ontdekken.

De juiste reisbenodigdheden meenemen

Zoals hierboven al gezegd, is het meenemen van de juiste reisbenodigdheden de sleutel tot een positieve reiservaring. Als u van plan bent om in de bossen en meer afgelegen gebieden te kamperen, is het een goed idee om enkele voorbereidingen te treffen.

Aangezien Cambodja een tropisch land is, kunt u over het algemeen warm weer verwachten. Afhankelijk van uw plannen betekent dit dat u lichte zomerkleding moet inpakken. Echter, als u gaat kamperen, is het ondanks de warme temperaturen belangrijk om lange mouwen en een loszittende lange broek van ademende stof mee te nemen om u te beschermen tegen de muggen of andere insecten en tegen de zon.

Bij het kiezen van het juiste type tent is het belangrijk dat u erop let dat uw tent waterdicht is, vooral als u tijdens het regenseizoen reist. Vanwege het warme weer, ook ‘s nachts, kan een tent met ventilatieramen zorgen voor een veel comfortabelere nachtrust. Als u met een slaapzak reist, zorg er dan voor dat uw slaapzak ademend is en niet gemaakt voor lage temperaturen.

Hoewel het voor een kampeervakantie een goed idee is om licht bepakt op reis te gaan, is het ook belangrijk om na te denken over wat uw reis een nog specialere ervaring zou maken. Het is misschien niet nodig, maar als u bijvoorbeeld echt van goede koffie houdt, dan kan het inpakken van een kleine, lichte reisversie van een espressomachine een toch al geweldige vakantie nog gedenkwaardiger maken.

Visum Cambodja aanvragen

Naast alle kampeerbenodigdheden, moet u ook zeker niet vergeten om een visum voor Cambodja aan te vragen. Als u minder dan 30 dagen in Cambodja zult verblijven, kunt u een elektronisch visum (e-visum) aanvragen. Dit visum kunt u in slechts enkele minuten online aanvragen en zo bespaart u zich een bezoek aan de ambassade. Het is altijd verstandig om de visumvereisten goed te controleren voordat u een aanvraag indient, om er zeker van te zijn dat u in aanmerking komt voor het online aan te vragen visum Cambodja.

Het visum voor Cambodja kost € 59,95 per persoon en kan betaald worden middels een van de bekende betaalmethoden. Als u het visum al snel nodig heeft, dan kunt u een spoedaanvraag voor het visum Cambodja indienen, waarvoor een toeslag van € 17,50 per persoon geldt. Een spoedaanvraag wordt gemiddeld binnen 24 uur goedgekeurd. Deze levertijd kan echter nooit gegarandeerd worden, omdat er altijd een kans bestaat dat uw aanvraag aan een steekproefcontrole onderworpen wordt.