Nieuwsbericht | | 24-01-2019 | ±3 minuten leestijd

Steeds meer reizigers reizen naar Cambodja. Het land is vooral geliefd onder backpackers. Dat komt vooral doordat Cambodja buurland is van populaire backpackbestemmingen zoals Thailand en Vietnam. Cambodja is een land dat rijk is aan bezienswaardigheden. Bij het land wordt meestal meteen aan de tempels van Angkor gedacht. We hebben wat praktische informatie over reizen naar dit land op een rijtje gezet. Belangrijk voor vertrek is een visum Cambodja te regelen. Voor Nederlandse en Belgische reizigers geldt namelijk de visumplicht.

Over Cambodja

Bij Cambodja wordt er al gauw aan de tempels van Angkor gedacht. De tempels trekken jaarlijks behoorlijk wat toeristen. De bevolking staat bekend als vriendelijk, ondanks dat het een arm land is. Reizigers hoeven zich niet druk te maken over de veiligheid; het grootste deel van de bevolking is behulpzaam en gastvrij. Het land is ook een veilige plek om met kinderen op vakantie te gaan. De inwoners spreken goed Engels en het land heeft op sommige plekken natuurrijke omgevingen.

Het huren van een scooter gaat in Cambodja heel eenvoudig, waardoor men gemakkelijk verschillende bestemmingen kan bezoeken. Er zijn verschillende bekende bestemmingen in Cambodja waar reizigers graag naartoe gaan.

Bestemmingen Cambodja

Naast de tempels van Angkor is Phnom Penh een bekende toeristische trekpleister. De meeste reizigers komen op de luchthaven van deze stad aan. Men vindt er veel bezienswaardigheden en bovendien wordt ook de aangrijpende geschiedenis van het land met reizigers gedeeld. De tempels van Angkor zijn het allerbelangrijkst en zijn te vinden net buiten de stad Siem Reap. Daarnaast bezoeken reizigers vaak de Ta Prohm tempel. Wie liever ontspanning en feest wil, kan dit vinden op het eiland Koh Rong. Het kleinere eiland Koh Rong Samloem heeft zeer schone stranden. De eilanden zijn goed te bereiken via de badplaats Sihanoukville.

Praktische info Cambodja

Bij het voorbereiden van de reis naar Cambodja is het noodzakelijk een aantal praktische zaken voor te bereiden. Zo moet men voor vertrek een visum Cambodja aanvragen, want in Cambodja geldt voor Nederlandse en Belgische reizigers de visumplicht. Over het algemeen zijn de wegen in Cambodja in goede staat. Toeristische trekpleisters liggen erg dicht bij elkaar. Kies voor de periode van november tot en met mei, wanneer regen niet gewenst is. De temperatuur kan tussen maart en mei oplopen tot wel 35 graden. In een stad als Phnom Penh wordt het dan erg heet.

Sommige reisorganisaties raden het gebruik van een visa on arrival aan. Het is dan mogelijk dat men urenlang in de rij op het vliegveld moet staan. Daarom is het belangrijk het visum Cambodja van tevoren aan te vragen. In Cambodja kan men betalen met de Amerikaanse dollar en Cambodjaanse riel. Dollarbiljetten met scheurtjes worden niet aangenomen. De afgelopen jaren nam de economie in het land een toevlucht, waardoor de prijzen behoorlijk zijn toegenomen.

Voor vertrek regelen: visum Cambodja

Belangrijk om te regelen voor vertrek naar Cambodja is het visum. Alle inwoners van Europa moeten zelf een paspoort en visum Cambodja hebben. Dat geldt ook voor minderjarige kinderen. Reizigers die minder dan 30 dagen in het land willen verblijven kunnen met dit digitale visum te reizen. Men hoeft dan niet naar het Cambodjaanse consulaat in Brussel. In Nederland heeft Cambodja geen ambassade.

Het visum Cambodja is 90 dagen geldig en men mag er maximaal 30 dagen mee in Cambodja verblijven. De geldigheidsduur loopt meteen zodra de aanvraag is goedgekeurd. Als de aanvraag meer dan 30 dagen voor aankomst wordt gedaan, wordt deze pas 30 dagen voor de aankomstdatum in behandeling genomen. Er zijn een beperkt aantal locaties waar men Cambodja in mag reizen. Bovendien moet men het visum Cambodja tweemaal printen; voor aankomst en voor vertrek. Het paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn vanaf het moment dat men in Cambodja arriveert.

Spoedprocedure visum Cambodja

Wie met spoed een visum Cambodja nodig heeft, kan kiezen voor een spoedprocedure. Vink dan op het aanvraagformulier de optie ‘spoed aan’. Deze spoedprocedure kent een toeslag van €17,50 per persoon. De aanvraag is dan meestal binnen 24 uur verwerkt. De Immigratiedienst van Cambodja geeft geen garanties op levertijden, ook niet bij de spoedprocedure. Vraag het visum Cambodja daarom op tijd aan!