Nieuwsbericht | | 18-06-2021 | ±4 minuten leestijd

Gaat u op reis naar Cambodja? De kans is groot dat uw vlucht op een van de internationale luchthavens van Phnom Penh, Sihanoukville of Siem Reap landt. Om via deze steden het land binnen te komen volstaat een e-visum Cambodja. Vraag het visum op tijd aan en geniet van alles wat deze Cambodjaanse steden u te bieden hebben.

De hoofdstad van Cambodja: Phnom Penh

Cambodja heeft enkele wereldbekende metropolen die alles in zich hebben voor een fantastische stedentrip, zo ook de hoofdstad Phnom Penh. Phnom Penh ligt in het zuidoosten van Cambodja en telt ruim 2,2 miljoen inwoners. De stad heeft haar naam naar alle waarschijnlijkheid te danken aan een rijke Cambodjaanse weduwe, genaamd Daun Chi Penh. ‘Phnom’ staat voor ‘heuvel’ en Phnom Penh betekent dus ‘heuvel van Penh’. Het verhaal gaat dat Penh in 1372 in de rivier de Mekong een boomstam vond met daarin vijf Boeddhabeelden. Ze legde een 27 meter hoge heuvel aan, liet daarop een tempel (‘Wat’) bouwen en noemde deze ‘Wat Phnom’. De beelden kregen vervolgens een plek in de tempel op de heuvel. U kunt de tempel nu nog steeds bezoeken, maar het bouwwerk is in de tussentijd zo vaak gerenoveerd dat er niet veel meer over is van het oorspronkelijke gebouw. Vanaf deze hoge heuvel heeft u een mooi uitzicht over de stad.

In de tempel ligt de as van koning Ponhea Yat, de koning van het Khmer-rijk die in 1431 vluchtte nadat het gebied ingenomen was door het Thaise koninkrijk Ayutthaya. Dit was ook het jaar waarin Phnom Penh tot hoofdstad van Cambodja werd gemaakt. Aangezien koning Norodom I onder druk van de Fransen pas in 1866 zijn regeringszetel permanent van Udon naar Phnom Penh verplaatste, werd ook toen pas begonnen met de bouw van het Koninklijk paleis en de tempel ‘Wat preah Keo’. De tempel is bekend om zijn 5000 zilveren vloertegels en de Gouden Boeddha, een standbeeld gemaakt van echt goud en versierd met 1500 diamanten.

Bezoek aan andere steden

Sihanoukville en Siem Reap

Naast Phnom Penh kent Cambodja ook veel andere steden die een bezoek waard zijn. Met het visum Cambodja kunt u er bijvoorbeeld ook voor kiezen om naar Sihanoukville of Siem Reap te vliegen. Sihanoukville is een bekende badplaats met witte stranden en een ontspannen sfeer.

Siem Reap begon als een klein dorpje, maar is intussen uitgegroeid tot de derde stad van Cambodja en ontvangt vandaag de dag enorme aantallen toeristen, die niet alleen komen om de Angkor tempels te bezoeken, maar ook om een beeld te krijgen van het oude, sfeervolle dorpje dat het ooit was.

Battambang

Op zo’n drie uur rijden van Siem Reap ligt Battambang, een stad met Franse invloeden en een treurige geschiedenis. Op het moment dat het land in handen viel van het regime van de Rode Khmer, zijn hier namelijk tienduizend mensen om het leven gebracht en in de Killing Caves achtergelaten. In de stad zijn verschillende herdenkingsplekken te vinden.

Battambang beschikt daarnaast over tempelcomplexen die vergelijkbaar zijn met Angkor Wat en - hoewel de treinstations in Cambodja over het algemeen niet meer in gebruik zijn - de Bamboe trein, een overblijfsel uit de Franse koloniale periode, is hier te vinden.

Ban Lung

Voor uw rust kunt u terecht in Ban Lung. Ban Lung is in trek bij toeristen vanwege de prachtige omgeving met watervallen, zoals Kanchan en Chaa Ong, en het kratermeer Boeng Yeak Lom. Daarnaast leeft de oorspronkelijke bevolking hier nog. U kunt tijdens een zogenaamde ‘homestay’ (een tour naar een klein dorpje met overnachting) kennis maken met de gewoonten en tradities van inheemse volkeren zoals de Tampuan.

Visum Cambodja aanvragen

Wie een bezoek wil brengen aan een van deze Cambodjaanse steden, zal een visum aan moeten vragen. Het visum Cambodja is in het leven geroepen zodat de Cambodjaanse overheid kan controleren wie het land binnenkomt. Het is een document dat door de Cambodjaanse overheid wordt afgegeven als reizigers aan alle voorwaarden van het visum Cambodja voldoen. Voordat u het visum Cambodja aanvraagt is het van belang dat u deze voorwaarden nauwkeurig doorneemt.

Het voordeel van een e-visum Cambodja ten opzichte van een fysiek visum, is dat een e-visum gemakkelijk en snel online aangevraagd kan worden en goedkoper is. Daarnaast hoeft u voor het online aan te vragen visum Cambodja geen bezoek te brengen aan de ambassade. Voor een verblijf van meer dan dertig dagen in Cambodja is wel een fysiek visum vereist. Aangezien Cambodja geen ambassade of consulaat in Nederland heeft, zullen reizigers die langer dan dertig dagen naar Cambodja willen een speciaal verzoek in moeten dienen bij de Cambodjaanse ambassade in Brussel.


Let op: dit nieuwsartikel over het visum voor Cambodja is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het visum voor Cambodja.