Nieuwsbericht | | 22-12-2021 | ±3 minuten leestijd

Heeft u plannen om binnenkort naar Amerika te reizen? Duurzaamheid speelt voor veel toeristen een steeds grotere rol, zeker in het geval van verre reizen zoals bijvoorbeeld naar Amerika. Hieronder vindt u 3 tips om op een duurzamere manier naar Amerika te reizen. Vergeet ook niet een ESTA aan te vragen voordat uw reis begint.

Duurzamer reizen

De CO2-uitstoot van een vliegreis is vaak hoog en er staat tegenwoordig een taboe op vaak vliegen. Toch willen we allemaal nieuwe landen ontdekken en verre reizen maken.

Het zal niet lukken om volledig groen naar Amerika te reizen, maar er zijn wel enkele manieren om uw reis duurzamer te maken en bewuster te worden van het klimaat en de impact van de vakantie. Dit begint al bij de aanvraag van uw ESTA en het boeken van uw accommodatie, maar ook tijdens uw reis zijn er dingen waar u rekening mee kunt houden.

1: CO2-compensatie

Een vlucht naar Amerika heeft een hoge CO2-uitstoot. U kunt uw ecologische voetafdruk verkleinen door bijvoorbeeld een directe vlucht te boeken naar uw bestemming, zodat het aantal vluchten beperkt blijft. Vaak kunt u er ook voor kiezen om tijdens het boeken van een vlucht een extra bedrag te betalen dat ten goede zal komen aan de compensatie van de uitstoot.

Maar wist u dat u hier ook voor kunt kiezen tijdens uw ESTA aanvraag? Door deze optie aan te vinken in het online formulier wordt er een bedrag in rekening gebracht dat afhankelijk is van het aantal kilometers van de vliegreis. Dit bedrag wordt vervolgens gedoneerd aan Greenseat die dat investeert in klimaatprojecten.

Greenseat heeft momenteel drie klimaatprojecten: twee in Afrika en één in India. In Afrika worden houtskoolovens en biogasinstallaties geïnstalleerd, waardoor de lokale bevolking minder hout gebruikt voor het koken. Houtvuur is slecht voor de gezondheid en voor het milieu, dus deze projecten verbeteren de levensomstandigheden maar ook de kwaliteit van de natuur. In India worden windmolens geplaatst zodat de lokale bevolking schone energie kan gebruiken die wordt opgewekt door de windmolens. Door voor CO2-compensatie te kiezen maakt u uw reis duurzamer door te investeren in projecten die duurzame energie opwekken en die de CO2-uitstoot van de vliegreis indirect compenseren.

Een ESTA is een verplichte autorisatie die door de Amerikaanse Immigratie dienst wordt verleend aan reizigers die graag naar de Verenigde Staten willen reizen. Een ESTA is 2 jaar geldig, kost € 39,95 en kan gemakkelijk online worden aangevraagd.

2: Boek duurzame accommodaties

Tijdens het plannen van uw vakantie, zult u waarschijnlijk ook overnachtingen moeten boeken. U kunt dan kiezen voor energiezuinige verblijfplaatsen die gecertificeerd zijn door het Global Sustainable Tourism Council. Deze raad zet zich in voor duurzamer toerisme door hotels, maar ook lokale gemeenten te ondersteunen om groener te denken.

Hotels, bed and breakfasts en andere verblijfplaatsen met dit certificaat gaan allemaal op een duurzame manier om met energie- en waterverbruik, maar ook op het gebied van lokaal toerisme en sociale impact doen deze accommodaties veel goeds. Door deze hotels te boeken helpt u om minder energie te verbruiken en maakt u uw verblijf in de Verenigde Staten wat duurzamer.

3: Onderneem lokale activiteiten

Duurzaam reizen stopt niet bij het verminderen van de CO2-uitstoot, maar gaat ook om het ondersteunen van lokale ondernemingen. Het wordt aangeraden om zo veel mogelijk lokale activiteiten te ondernemen, in lokale restaurants te eten die lokaal voedsel gebruiken en kleine ondernemingen te ondersteunen door daar uw boodschappen en souvenirs te kopen. Zo kunt u de lokale cultuur en bevolking nog meer ervaren, ondersteunt u de lokale economie en wordt uw vakantie duurzamer.

Ondanks dat Amerika een enorm land is, hoeft niet alles met de auto gedaan te worden. U kunt veel te voet of met de fiets doen, of in sommige steden kunt u ook de metro of bus nemen. Hierdoor verlaagt u het autogebruik en ziet u meer van de stad. Amerika heeft veel nationale parken waar u kunt wandelen en in veel steden zijn er fietsen die u kunt huren. In plaats van een roadtrip zou u ook een treinreis door Amerika kunnen overwegen.

Door deze tips op te volgen kunt u toch wat groener en duurzamer verre reizen maken en draagt u uw steentje bij aan het verbeteren van het klimaat en het steunen van de lokale cultuur.