Nieuwsbericht | | 16-05-2022 | ±3 minuten leestijd

Tot maar liefst maart 2023 staat Walt Disney World in Orlando, Florida, in het teken van het 50-jarige bestaan van het park. Het was het tweede Disneypark dat werd geopend na de opening van Disneyland in 1955 in Anaheim, Californië. Om de Disneyparken in de Verenigde Staten te bezoeken, hebben reizigers van buiten Amerika een ESTA nodig. Dit is een elektronische reistoestemming die gekoppeld is aan een paspoort.

Disney World 50Het kasteel van Assepoester met 50 erop voor het jubileum

Oorsprong Walt Disney World

Walt Disney had Disneyland gecreëerd met het idee van een magische plek waar zowel kinderen als volwassenen zich zouden vermaken. In 1960 begon Walt Disney met zijn plannen voor Disney World in Florida, maar toen hij in 1966 overleed, stapte zijn broer naar voren om de droom van Walt nog waar te maken. Mede dankzij Roy O. Disney, opende in 1971 The Magic Kingdom, in 1982 Epcot (Experimental Prototype Community of Tomorrow), Hollywood Studios in 1989 en Animal Kingdom in 1998. Met een gemiddeld bezoekersaantal van 58 miljoen, was Walt Disney World in 2018 het meest bezochte vakantie resort.

The Magic Kingdom

Het Magic Kingdom park bestaat uit vier grote thematische gebieden, elk zodanig aangekleed dat je je echt in die wereld lijkt te wanen. Tomorrowland schetst een futuristisch beeld zoals bedacht in de jaren 70 en 80. Hier zijn onder andere de Space Mountain achtbaan, en Buzz Lightyear’s Space Ranger Spin te vinden. In Fantasyland komen de Disneysprookjes tot leven. Hier zijn vooral veel familieattracties te vinden, zoals een waterbaan langs het verhaal van De Kleine Zeemeermin en een trein door de mijnen van De Zeven Dwergen. De bekendste attractie hier is It’s a Small World. Langs Liberty Square kom je aan in Frontierland. Het wilde westen met Big Thunder Mountain en het Haunted Mansion, wiens verhalen met elkaar verbonden zijn. Als laatste is er nog Adventureland. Hier zijn ook rustigere attracties zoals Pirates of the Caribbean en de Jungle Cruise, waar Disney in 2021 een film over uitbracht.

Aan het einde van de dag is er bij het kasteel van Assepoester een grote eindshow in het teken van het 50-jarige bestaan. Deze is te zien vanaf het grote plein aan het einde van Main Street, en is een feest van vuurwerk, projecties op het kasteel, en muziek van alle bekende Disneyfilms. Op dit plein zijn gedurende de dag ook verschillende parades te zien waar Disneyfiguren voorbij komen in praalwagens.

EPCOT, Hollywood Studios en Animal Kingdom

Epcot is twee keer zo groot als Magic Kingdom en is door de jaren heen veel veranderd. Het park moest altijd een toekomstbeeld schetsen, maar door de snelle ontwikkelingen in de wereld was het al snel niet meer actueel. Het doel van dit park is naast entertainment ook grotendeels educatie. Jong en oud kan hier leren over technologie, wetenschap, ruimtevaart, de natuur, en nog veel meer dingen in de wereld. Het grootste deel van het park is de World Showcase, waar 11 landen in het klein tentoongesteld staan met hun cultuur, cuisine en architectuur.

Hollywood Studio’s barst van de attracties voor jong en oud. Kinderen hebben achtbanen voor het uitzoeken in Toy Story Land en kunnen genieten van verschillende liveshows van hun favoriete Disney/Pixarfiguren. Twee bekende attracties zijn de Rock ‘n’ Rollercoaster en de Twilight Zone Tower of Terror. Er is ook een heel gebied gewijd aan Star Wars met verschillende attracties.

Ook in het Animal Kingdom zijn meerdere attracties te vinden tussen de dieren in. Van Azië tot Afrika en van de jungle naar het land van Avatar, Pandora. In het centrum van het park staat de grote Tree of Life die in de avond veelkleurig verlicht wordt.

Visum voor Amerika

Voor een toeristische reis naar Amerika moeten reizigers een ESTA aanvragen. Deze elektronische reistoestemming is gemakkelijk online aan te vragen. In de meeste gevallen is het ESTA binnen 3 dagen binnen, en bij een spoedaanvraag vaak zelfs binnen een uur.