Nieuwsbericht | | 15-09-2017 | ±4 minuten leestijd

Gaat u op vakantie of (zaken)reis naar Amerika? Dan is het belangrijk dat u niets vergeet mee te nemen. Om ervoor te zorgen dat u niet voor verrassingen komt te staan hebben we een checklist gemaakt met de belangrijkste spullen en documenten die u beter mee kunt nemen op reis naar Amerika.

Checklist reis amerikaChecklist reis Amerika. Wat niet vergeten...

De belangrijkste drie zijn uw betaalpas, paspoort en ESTA Amerika. Vooral het ESTA Amerika is iets waar veel mensen niet direct aan denken wanneer ze naar de Verenigde Staten reizen. Uw ESTA Amerika kunt u online aanvragen.

Paspoort

Om Amerika in te komen is het essentieel dat u zich kunt legitimeren met een paspoort. Controleer ook of uw paspoort nog geldig is gedurende de gehele reis in Amerika, want anders wordt u niet toegelaten.

Visum of ESTA Amerika

Behalve uw paspoort dient u een geldig ESTA Amerika te hebben aangevraagd en ontvangen. Het ESTA is een reistoestemming van de Amerikaanse overheid en is verplicht voor iedereen die per vliegtuig of anderszins het land binnenkomt. Uw ESTA Amerika kunt u hier aanvragen. Als u langer dan 90 dagen in Amerika wilt verblijven voldoet een ESTA niet en dient u een visum aan te vragen. Let op de geldigheid als u een ESTA aanvraagt via het ESTA-formulier.

Betaalpas(sen)

Er zijn verschillende manieren om te betalen in Amerika. Nederlandse pinpassen werken meestal met V-pay of met Maestro. Deze werken in principe wereldwijd, dus ook in de Verenigde Staten. Toch is het erg verstandig behalve een bankpas ook een creditcard mee te nemen, mocht u toevallig ergens niet met V-pay of Maestro kunnen betalen. In de Verenigde Staten wordt over het algemeen veel meer gebruik gemaakt van creditcards dan in Nederland. Vooral MasterCard, Maestro, Visa en American Express zijn populair en worden op de meeste plaatsen geaccepteerd. In de meeste gevallen bent u het goedkoopste uit wanneer u betaalt met uw pinpas (V-pay of Maestro). Betalen met creditcards (MasterCard, Visa of American Express) is vaak iets duurder omdat creditcards over het algemeen een hogere koersopslag hanteren.

Vliegtickets

Tegenwoordig is het niet meer bij alle maatschappijen verplicht om vliegtickets te overhandigen omdat inchecken soms ook kan met het paspoort. Toch is het zeer aan te raden uw vliegtickets uit te printen en mee te nemen.

Bewijs van uw verzekering

Er kan door de immigratiedienst van de Verenigde Staten worden gevraagd behalve een ESTA en een paspoort ook een document te overhandigen waaruit blijkt dat u een reis- en ziektekostenverzekering hebt. Behalve voor de immigratiedienst is het ook handig voor u om alle gegevens van uw verzekering(en) bij u te hebben, zoals telefoonnummers die u kunt bellen in geval van nood.

Internationaal Rijbewijs

Het Nederlandse rijbewijs is gewoon geldig in de Verenigde Staten. Als u een auto of camper huurt in Amerika hoeft u dus geen internationaal rijbewijs aan te vragen.

Kopieën van belangrijke documenten

Niets zo vervelend als een belangrijk document kwijtraken op uw reis. Een belangrijke tip is het maken van kopieën van uw paspoort, vliegtickets, reisplanning, creditcard, visum en rijbewijs. Een kopie wordt lang niet overal als geldig beoordeeld, maar kan toch enorm helpen in geval van verlies van het origineel. Let er wel op dat u de kopieën op een geschikte plek bewaart: niet bij de originelen en op een veilige plek. Als u bijvoorbeeld uw kopie van uw creditcard verliest kan die door een kwaadwillende worden misbruikt! Kopieën digitaal bewaren in uw telefoon is ook een slimme optie, mits u uw telefoon vergrendelt wanneer u deze niet gebruikt.

Handbagage

Wanneer u vliegt is het verstandig enkele zaken in uw handbagage te stoppen, waaronder alle bovengenoemde zaken, uw portemonnee en uw telefoon. Daarnaast kunt u denken aan oordopjes, een dikke trui (in het vliegtuig is het vaak koud), toiletspullen, zonnebrand, medicijnen, een telefoon of tablet, een battery pack, opladers en stroomkabeltjes, een kussentje, een reisgids of ander leesvoer, etc. Let erop dat u geen scherpe of anderszins onveilige voorwerpen mag meenemen. Als er bijvoorbeeld een (nagel)schaar in uw toilettas zit, stop die dan in uw hoofdbagage voordat u deze incheckt.

Hoofdbagage

De hoofdbagage checkt u in op het vliegveld en ontvangt u weer op de lopende band wanneer u geland bent in de Verenigde Staten. Zorg dat u hierin voldoende kleding hebt gepakt, afgestemd op het weer. Eventueel aangevuld met jassen, schoenen, slippers, zwem- of sportkleding, een zonnebril en al wat u nog meer nodig denkt te hebben tijdens uw reis in Amerika.

Let op: dit nieuwsartikel over het ESTA voor Amerika is meer dan een jaar oud. Mogelijk bevat het daardoor achterhaalde informatie en adviezen, er kunnen dan ook geen rechten meer aan dit artikel worden ontleend. Gaat u binnenkort op reis en wilt u weten welke regels momenteel gelden? Lees dan alle actuele informatie over het ESTA voor Amerika.